Σχετικά με εμάς

Καλώς Ήρθατε!!!

Το σημαντικότερο βήμα για να χτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης είναι η γνωριμία!!

Ας γνωριστούμε λοιπόν!! 🌝

Τα Κέντρα Ειδικής Αγωγής “Βήμα Βήμα” ξεκίνησαν να λειτουργούν στο Άστρος Αρκαδίας από το 2014. Το Όραμα μας είναι ένας κόσμος χωρίς διακρίσεις και στερεότυπα όπου όλοι αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο. Η Αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε κάθε έναν να ζήσει τη ζωή του στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Η Φιλοσοφία μας βασίζεται στο τρίπτυχο Πρόληψη – Αξιολόγηση – Θεραπεία.

Τα Κέντρα Ειδικής Αγωγής “Βήμα Βήμα“, είναι ιδιωτικά κέντρα που λειτουργούν υπό τη διεύθυνση της εργοθεραπεύτριας Σταματίνας Αρφάνη, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών εργοθεραπείας, αισθητηριακής ολοκλήρωσης, λογοθεραπείας, ειδικής διαπαιδαγώγησης, ψυχολογικής υποστήριξης, ειδικού μαθησιακού προγράμματος, συμβουλευτικής οικογένειας, σχολές γονέων και ομαδικών προγραμμάτων για παιδιά

Σχετικά με εμένα

Ονομάζομαι Αρφάνη Σταματίνα (με φωνάζουν Ματίνα) και έχω γεννηθεί στην Τρίπολη Αρκαδίας. Μεγάλωσα και πήγα σχολείο στο Άστρος Κυνουρίας. Εκεί έζησα τα παιδικά μου χρόνια.

 

Σπούδασα Εργοθεραπεία στο ΤΕΙ Αθήνας. Είμαι εξειδικευμένη Εργοθεραπεύτρια Sensory Integration (Αισθητηριακή Ολοκλήρωση) και υπεύθυνη των Κέντρων Ειδικής Αγωγής “Βήμα Βήμα” στο Άστρος και στην Τρίπολη Αρκαδίας. Καθοριστικός σταθμός στην εξέλιξη μου, ήταν η εκπαίδευση μου στις Μαθησιακές Δυσκολίες και στις Αναπτυξιακές Διαταραχές.

 

Έχω εργαστεί ως αναπληρώτρια Εργοθεραπεύτρια, τόσο σε δομές πρωτοβάθμιας όσο και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην Τρίπολη και στο Άργος και σε πολλές και διάφορες δομές από πολύ μικρή ηλικία στην Αθήνα. Έχω ειδικευθεί σε μεθόδους θεραπείας μέσω πιστοποιημένων σεμιναρίων, όπως είναι το TEACCH (Δομημένη Εκπαίδευση), οι Κοινωνικές Ιστορίες (Social Stories), το Intensive Interaction (Εντατική Αλληλεπίδραση) κ.α.

 

Ολόκληρη η σκέψη μου, άλλαξε η επαφή μου με τη yoga, μιας και είμαι πιστοποιημένη δασκάλα παιδικής yoga.

 

Παρόλα αυτά, παραμένω σύζυγος, κόρη, αδερφή, φίλη και κυρίως…ΜΗΤΕΡΑ!!

 

Με εκτίμηση,

Ματίνα