Συχνές Ερωτήσεις

Πιθανές Απορίες

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε απαντήσεις σε απορίες που τυχόν έχετε.

Ένα παιδάκι μπορεί να ξεκινήσει εργοθεραπεία από 8 μηνών και λογοθεραπεία από 24 μηνών, εφόσον κριθεί απαραίτητο και οι δυσκολίες είναι εμφανείς από τόσο μικρή ηλικία.

Η αξιολόγηση γίνεται κατόπιν ραντεβού, παρέχεται δωρεάν και διαρκεί περίπου 1 ώρα. Περιλαμβάνει τη λήψη του ιστορικού από τους γονείς και την ανίχνευση των δυσκολιών του παιδιού από το θεραπευτή.

Μετά το τέλος της αξιολόγησης, εφόσον υπάρχει ανάγκη για παρέμβαση, ο κηδεμόνας παραπέμπεται σε παιδοψυχίατρο ή αναπτυξιολόγο ή παιδονευρολόγο για την έκδοση της σχετικής γνωμάτευσης. Μετά την έκδοση της γνωμάτευσης, οι συνεδρίες μπορούν να ξεκινήσουν.

Η γνωμάτευση παροχών ΕΚΠΥ είναι το επίσημο έγγραφο στο οποίο αναγράφεται η ιατρική διάγνωση του παιδιού που αντικατοπτρίζει τις δυσκολίες του. Εκδίδεται από παιδοψυχίατρο ή αναπτυξιολόγο ή παιδονευρολόγο του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα.

Μία συνεδρία διαρκεί 45 λεπτά.

Το κόστος καλύπτεται από το ασφαλιστικό ταμείο του κηδεμόνα. Μέσω των ασφαλιστικών σας ταμείων είναι δυνατόν να καλυφθεί ένα σημαντικό μέρος του ποσού των συνεδριών και σε αρκετές περιπτώσεις το σύνολο του ποσού. ΔΕΚΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ.

Φυσικά και κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο. Ακριβώς επειδή αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα των θεραπειών έχουμε σχεδιάσει ειδικά οικονομικά πακέτα.