10 συμβουλές για να βγάλει το παιδί την πιπίλα.

10 tips για να βγάλει το παιδί την πιπίλα.

 

Σήμερα θα αναφερθούμε σε 10 συμβουλές/ tips, που ίσως βοηθήσουν το παιδί να την αποχωριστεί ευκολότερα. 😀

 

1. Αρχικά είναι απαραίτητο, παράλληλα με το κόψιμο της πιπίλας, να ΜΗΝ κόψετε και κάτι άλλο ταυτόχρονα π.χ πάνα, μπουκάλι με γαλά, ύπνο σε δικό του δωμάτιο κ.α., γιατί θα δημιουργηθεί στο παιδί έντονο άγχος κατά την αλλαγή και θα μπερδευτεί.
2. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την πιπίλα με ένα αγαπημένο αρκουδάκι, ή ένα πανάκι αγκαλιάς, ή ένα σεντονάκι, ιδιαίτερα το βράδυ που το παιδί χρειάζεται την πιπίλα για να κοιμηθεί.
3. Διαβάστε παραμύθια για το βγάλσιμο της πιπίλας.(Θα κάνω άλλη ανάρτηση γι’αυτό) 😀🎁
4. Μιλήστε για τη νεράιδα που έρχεται και παίρνει όλες τις πιπίλες, από όλα τα παιδάκια του κόσμου. 🌷
5. Κάντε πάρτυ αποχαιρετισμού της πιπίλας και μετά πετάξτε την.
6. Τρυπήστε σταδιακά την πιπίλα, έτσι ώστε το παιδί να μην λαμβάνει πλέον την ίδια ευχαρίστηση όταν την παίρνει.
7. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που προσπαθείτε να κόψετε την πιπίλα, κουράστε πολυ το μικρό σας με βόλτες και παιχνίδια, για να κοιμηθεί πιο εύκολα.
8. Προσφέρετε 👍 ενίσχυση στο παιδί: “χμ, βλέπω πως τα κατάφερες υπέροχα μόνος σου με το πιρούνι, μπορείς να τα πας μια χαρά και με την πιπίλα”. Αποφύγετε: 👎 ” καλά μωρό είσαι ακόμα και θέλεις την πιπίλα, δεν την έχεις ανάγκη εσύ”.
9. Για αρχή δώστε σταδιακά την πιπίλα μόνο στον ύπνο, και την υπόλοιπη ημέρα αποσπάστε την προσοχή του παιδιού με παιχνίδια.
10. Αν θέλετε να δείτε πιο άμεσα αποτελέσματα, μπορείτε να δοκιμάσετε το project των 3 ημερών, στο οποίο οι έρευνες αναφέρουν τα εξής: τις 2 πρώτες μέρες προετοιμάζεις το παιδί πως θα κόψει την πιπίλα έτσι ώστε να συμφιλιωθεί με αυτό και την τρίτη μέρα κόβεις την πιπίλα τελείως (δράση).

 

*Να θυμάστε} πρέπει πρώτα να είστε έτοιμοι εσείς οι γονείς για το κόψιμο της πιπίλας και μετά το παιδί!!*

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *